Marlijn Weerdenburg (1983) is in 2008 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en studeerde daarvoor muziektheater aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Tijdens haar studie tourt Marlijn met de voorstelling “Verboden te lachen” van Herman van Veen door Nederland, Belgie en Duitsland.

Zij loopt in 2008 stage met de rol van Dionne in de musical Hair onder regie van Marcus Azzini en speelt in datzelfde jaar in de kindervoorstelling “Vuil Kind” van Stella Den Haag.

Daarna is zij te zien en te horen met haar eigen band op verschillende theaterfestivals (o.a. Theaterfestival de Boulevard), begeleid door Paul de Munnik en Andre Veltkamp.

cosmo0249

In 2010 ontmoet Marlijn componist en zanger Helge Slikker bij de muziektheater voorstelling “Marilyn Monroe: Diamonds are a girls best friend”. Marlijn speelt hier Marilyn Monroe onder regie van Madeleine Matzer. Allereerst besluit het tweetal om een kerstsingel en video op te nemen met Helge’s band Storybox, waarmee ze een hit scoren en bij De Wereld Draait Door belanden.

Na afloop van deze voorstelling besluiten Marlijn en Helge het duo Miss Molly & Me op te richten. Ze treden op tijdens de Uitmarkt, Theaterfestival Boulevard, het Fringe Festival, Eurosonic Groningen en brengen in 2011 hun debuutalbum Rewind and Say Hello uit.

In 2011 speelt Marlijn ook de rol van Charlotte in de uitermate succesvolle productie Soldaat van Oranje, onder regie van Theu Boermans. In datzelfde jaar ontdekt LINDA. Magazine Miss Molly & Me en doopt hen tot de LINDA. huisband. Hier is ook een maandelijks muzikale column aan verbonden. Ze scoren een zomerhitje met het liedje Saint Tropez waarmee in coproductie met LINDA. een videoclip word opgenomen.

test-2

Foto: Marlous Dirks

In 2012 tourt Miss Molly & Me langs de theaters in Nederland met de Rewind and Say Hello Theatertour.

In 2013 tourt de band in NYC, Rome, Milaan, Florence en Kaapstad en Darling (ZA). Wegens succes volgt dit theaterseizoen (2013/2014) een tweede theatertournee. Deze is gekoppeld aan het nieuwe album TRAVELERS dat in november is uitgekomen. 2013 staat ook in het teken van Marlijn’s televisie debuut. Ze speelt de titelrol van de nieuwe serie Danni Lowinski, van de makers van Gooise Vrouwen en Divorced.

In 2014 is Marlijn te zien in de theaters met de theatertour TRAVELERS van Miss Molly & Me. Tevens is ze te zien in het tweede seizoen van de serie Danni Lowinski.